Saturday, 8 June 2013

Selamat keluar dari comfort zone!

Dalam hidup nie, bila kita buat benda baik, org akan kutuk juga. Apatah lagi kalau kita buat benda jahat, lagilah orang cakap-cakapkan!!


Ada kawan mengadu kat saya, orang dok sibuk-sibuk tanya dia, kenapa exercise kat gym, kenapa tak exercise kat rumah je. Kawan saya tue ada anak kecik, susah nak exercise kat rumah sebab tue dia ambil inisiatif untuk pergi gym, tinggalkan anak dengan hubby. Ada juga kawan yang memang tak boleh pergi gym, tapi sanggup exercise kat rumah. Pokok pangkalnya, tak kisahlah exercise kat mana2; asalkan exercise. Saya salute dengan mom yang ada anak, tapi make effort untuk exercise. Anak bukanlah alasan bagi diaorang. Macam saya pulak, orang tanya sampai bila nak exercise kat rumah dan gym? Sampai bila nak stay dalam saya punya comfort zone? Saya just gelak kuat-kuat je..


Pada saya, matlamat kita sekarang nie untuk turunkan berat dan jugak fat. So tak kisahlah kat mana pun awak semua nak exercise, asalkan matlamat kita tu tercapai. Cuma satu je, biarlah orang nak cakap apa-apa pun,yang penting kita tahu apa yang kita buat. Maca saya pulak, sekarang nie, saya pun dah stop pergi gym sebab ada masalah sikit tapi saya tetap exercise, saya akan make sure 1 jam yang saya peruntukkan tu berbaloi.


Sebenarnya kat gym ke, kat rumah ke, sama je. Asalkan kita dah melangkah keluar dari comfort zone kita yang lama, iaitu TIDAK EXERCISE! Saya cakap kat kawan saya, orang yang tanya macam-macam tu, apa yang diaorang buat untuk jaga kesihatan diaorang? Kalau diaorang tak buat apa-apa, duduk situ diam-diam, jangan kacau kita!

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment