Sunday, 19 May 2013

Yeay, dah pass first level!

Hari nie buat workout versi warriors dan alhamdulillah, berjaya buat 150reps workout dalam masa 30min..yang paling penting dah berjaya buat burpees versi advanced..Burpees adalah first exercise yang saya belajar masa mula-mula pergi gym dulu.

Burpees tue full body workout dan ada gabungan few exercises macam push up, squat thrust dan tuck jump..tapi tuck jump dan push up belum mahir lagilah.. Insyaallah, soon mahir la tue ek..

Hari nie tak bawak bekal pergi gym sebab rushing dan terpaksa keluar awal. So beli je la apa yang dijual kat restoran kat bawah tue. Saya memang makan nasi hari-hari, kadang2 tue dua kali sehari..depends pada activity level saya.

Sebenarnya makan healthy food nie tak semestinya makan salad hari-hari. Apa yang penting ialah makanan tu dimasak dengan cara yang sihat. Selalu jugak orang complaint dengan saya bagitau yang susah nak cari makanan area office. Kalau rasa susah sangat, maybe boleh bawa bekal dari rumah. If ada choice kat area office tue, beli je lah kan.. Takde masalah pun.

Contoh macam saya, hari nie makan ikan tongkol masak singgang, sup sayur dan juga ulam..nasi jangan lupa yer..alhamdulillah...selamat menjamu selera semua..



No comments:

Post a Comment