Monday, 20 May 2013

Resepi: Cheesy italian grilled chicken

Sebenarnya teringin nak makan chicken butter je sebab tu came up with this random recipe nie..tapi turun out sedap pulak..hahah..that's why la i suka masak healthy food nie.

Baiklah, Ini resepinya:
100g dada ayam (nak guna lebih pun boleh)
2tbsp cajun seasoning, 1tbsp cayenne, black pepper, 1tbsp italian herbs, 2 ulas bawang putih (tumbuk) dan satu sudu sesame oil (untuk perap ayam)
1/2 cup shredded mozarella

Cara penyediaannya:-
Ayam tu kita perap dengan bahan-bahan perapan..kemudian kita grilled ayam tu sampai masak, tapi jangan terlalu masak sangat. Bila ayam dah masak, taburkan mozarella kat atas ayam dan bakar sehingga cheese masak, maybe dlm 8-10minit..sebelum makan, tabur sedikit italian herbs atas ayam tue..

No comments:

Post a Comment