Thursday, 9 May 2013

Resepi: Banana Raisins mug cake with chocolate frosting

Sejak dua menjak ada pemanggang ajaib nie, selalu juga buat mug cake untuk breakfast..so hari nie buat mug cake pisang dengan kismis..nie resepinya..

Bahan2:-

A) Mug cake
- 2 sudu tepung oat
- 1/2 biji pisang (hancurkan)
- 1/2 scoop whey perisa vanila
- 1/2 sudu baking powder
- 1 sudu kismis
- 1 biji putih telur

B) Chocolate frosting
- 1 sudu kecil almond butter
- 1/2 scoop chocolate whey
Cara memasaknya:
1. Campurkan bahan2 untuk mug cake dan gaul sehingga sebati, masukkan ke dalam acuan dan bakar sehingga masak. Kalau guna microvawe nie dlm 2-3 min jer..if bakar dlm pemanggang ajaib, kena keep on checking sebab takut hangus.
2. Untuk frosting tue, campurkan choc whey dan almond butter, bancuh sehingga sebati dan sejukkan.
3. Sebelum makan, siram je frosting tu kat atas cake. Yummy..


No comments:

Post a Comment